Biblioteca lui Gelu #2 – Cezar Amariei

Iată ce scriam nu cu mult timp în urmă despre cel mai recent volum de proză al lui Cezar Amariei: „Forța casantă a dialogurilor, toppingul de autenticitate, savorile confesive, autoscopice (de văzut în acest sens povestirea „Înainte să adoarmă”), dramatismul unor întâmplări care se ivesc pe un liniștit fond autoreferențial (solilocviul din „Instantanee” este memorabil), excursul spre parabolă (apocalipsa pandemică tratată în cheie cinic-ironică în povestirea „Totul va fi bine”) sau spre drama familială (cum se întâmplă în „Eliberarea”, care are un final de asemenea memorabil) – și nu sunt doar astea, vă asigur – au făcut ca volumul „Exerciții de liniște” să urce fulminant într-un clasament al celor mai bune cărți citite de mine în ultima vreme.” Îmi mențin afirmațiile și acum, după ce am citit și romanul „Zilele noastre mărunte” (Editura Polirom, 2018) și mai ales având în vedere faptul că am vorbit despre cele două cărți (și despre multe altele, o să vedeți) în podcastul #2 Biblioteca lui Gelu. Cezar a răspuns cu amabilitate invitației noastre în Biblioteca lui Gelu, iar ce a ieșit vă garantăm că este nu doar o conversație obișnuită despre cărți și literatură, ci un dialog amical, presărat cu momente în care am râs copios și cu altele când, vorbind despre evenimentele din Ucraina, ne-am lăsat cuprinși de îngrijorare și tristețe. Cezar a fost, rând pe rând, echilibrat, efervescent, amuzant și empatic. Uitați-vă, fiindcă merită!

Donează

Nivelul 1: Constantin Noica

$1

PE LUNĂ

Îți mulțumim. Ai decis să susții munca noastră și asta inseamnă foarte mult pentru noi. Vei avea acces la toate postările blocate și te vom adăuga pe site-ul nostru ca fiind un susținător Nivelul 1.

Nivelul 2: Emil Cioran

$4

PE LUNĂ

Gândește-te la nivelul ăsta ca și cum ai face cinste lunar cu o bere foarte bună. Împreună cu accesul la postările blocate, o să poți lua parte la newsletter-ul nostru săptămânal cu tot ce inseamnă O mie de semne, plus ceva extra. Pe lângă asta, te vom adăuga pe site ca fiind susținător Nivelul 2.

Nivelul 3: Eugen Ionescu

$7

PE LUNĂ

La acest nivel de susținere, împreună cu cele enumerate mai sus, vei primi acces la canalele private Discord unde, împreună cu restul comunității, discutăm despre literatură, poezie și istorie. Pe langă asta ești inclus automat in concursul lunar unde poți câștiga o carte. În plus de asta, te vom adăuga și pe site ca fiind susținător Nivelul 3.

Join the discussion